PRTG-MSP

LAN beheer en monitoring

Bedrijven vertrouwen op hun netwerken voor data, communicatie en backbone operaties. Trage prestaties en uitval kunnen invloed hebben op de bottom line van uw bedrijf. 24/7 monitoring stelt u in staat om problemen te vinden en deze op te lossen voordat ze escaleren en last veroorzaken.

Met de proactieve LAN beheer en monitoring diensten vermijdt u performance bottlenecks. Verminder de kosten door monitor software in uw netwerk te laten installeren. Zo minimaliseert uw downtime.

 

Welke functies worden beheerd en gemonitord

 • Beheer server kritische processen
 • Werking besturingssysteem
 • Werking mailfuncties
 • Werking database functies
 • Werking beveiligingsfuncties (Antivirus)
 • Werking netwerk kaarten NIC(s)
 • Conditie monitoring algemeen
 • Koeling en temperatuur (CPU, HDD, Geheugen)
 • Voeding (UPS)

Inzage in uw eigen LAN & WAN infrastructuur

U krijgt van ons toegang tot uw eigen monitoring overzichten. Hiermee krijgt u een direct een duidelijk beeld van de status van de verschillende systemen en diensten die u voor uw dagelijkse werkzaamheden nodig heeft!

Welke systemen worden beheerd en gemonitord

 • Netwerk apparatuur als Routers, Switches
 • Servers (Windows, LINUX)
 • PC workstations, desktop, laptop, netbook (MAC, LINUX, Windows)
 • Netwerk printers (Status, print beschikbaarheid)
 • Cloud diensten qua beschikbaarheid
  (Google Apps, Zoho Apps, MS Office365, SharePoint-, Exchange online)

 

Voordelen LAN beheer en Monitoring

PRTG network monitoring van Paessler AG is zeer geschikt voor het meten en monitoren van uptime en prestaties van een netwerk, apparaat of meerdere apparaten samen. Efficiënt monitoren in onze optiek betekent diensten conform een afgesproken manier of Service Level leveren.

 • Continue monitoring van key assets en domeinen
 • Beheer van netwerken, servers, workstations en randapparatuur
 • Automatische alarmering obv afspraken en instellingen
 • Bewaking bedrijfskritische processen
 • Vroegtijdige signalering van problemen

Binnen de IT sector staat het Duitse Paessler AG staat hoog aangeschreven  voor wat betreft de meest krachtige, betaalbare en eenvoudig in gebruik zijnde netwerk monitoring en test oplossingen. Opgericht in 1997, blijft Paessler AG een private onderneming en wordt erkend als zowel lid van het Cisco Developer Network alsmede als VMware Technology Alliance Partner.

 

Netwerk monitoring applicaties leveren u “rust in de tent”. Na installatie groeit het vertrouwen in gedane IT investeringen. Bij meer dan 70% van de “Fortune 100 companies” draait deze software.

Hoe werkt het

Door middel van het plaatsen van de monitoring software in uw netwerk keert de rust terug. Dit gebeurt met sensoren die allerlei bedrijfskritische signalen oppikken en alarm slaan zodra dat nodig is. Op deze manier kan er op afstand over uw bedrijfsmiddelen worden gewaakt door professionals. Wel zo vertrouwd, u kunt immers niet alles zelf in de gaten houden, gelukkig hebben wij de juiste oplossing daarvoor.

Overige diensten bij LAN desktop beheer

Advies Server versus Cloud computing

De rol en functie van IT binnen uw bedrijf geeft aan in hoeverre zaken bedrijfskritisch zijn. Wij geven u graag advies of u uw server beter kunt aanhouden in combinatie met LAN beheer en monitoring of dat u kunt overstappen op cloud computing.

Installatie service

Het installeren van software, iSCSI, RAID, geheugen, randapparatuur en workstations op, aan of in de buurt van uw server of datacentrum moeten vakkundig uitgevoerd worden. Een server is immers belangrijk voor de uitvoering van zijn taak/rol in uw netwerk. Onze professionals  verzorgen installaties op vakkundige wijze.

hierboven een typisch beeld van een desktop/werkstation/laptop/notebook systeem.

Beheer multifunctionals

Bij het bewaken van de multifunctionele print, scan en fax systemen wordt de beschikbaarheid van het systeem op een zo hoog mogelijk operationeel niveau getild. Niet alleen de werking en de beschikbaarheid wordt bewaakt, tevens bewaken we de status en de niveaus van de beschikbare middelen zoals fusers, toners en papier. En de bereikbaarheid in het netwerk.

Ook kunt automatisch de verbruiksartikelen bij een ingestelde drempelwaarde door ons toegezonden krijgen. Bel voor de mogelijkheden…

Datavernietiging

Wij garanderen 100% data-opschoning op al uw IT-middelen, zoals servers, PC’s, HDD’s, smartphones, flash drives. De dataverwijdering oplossingen zijn 100% veilig. Wanneer de data is verwijderd, kunnen deze met geen enkele bestaande technologie nog worden teruggehaald. u ontvangt hiervan een certificaat.

Levering van Servers, PC’s, inkt, toners en papier

Wij zijn HP en Lenovo partner en leveren uitsluitend nieuwe apparatuur. Mocht u interesse hebben in de aanschaf van zogenaamde “refurbished” apparatuur, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt automatisch de verbruiksartikelen bij een ingestelde drempelwaarde door ons toegezonden krijgen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.